Κ. Μητσοτάκης: Υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Μακεδονία της Κυριακής. Επαναλαμβάνει την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης στις εκλογές, εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της νέας τετραετίας και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το νερό.

«Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και τη βόρεια Ελλάδα»,  λέει χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα για το ποια είναι τα διλήμματα των εκλογών, είπε «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», ενώ για την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης σημείωσε πως «ισχυρή ΝΔ σε αυτήν θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη κρίσιμη μέρα».

Κληθείς να μιλήσει για τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε πως «όσοι μιλούν για συνεργασία, μάλλον εννοούν ακυβερνησία ή και παραλυσία». Σημείωσε δε πως οι προτεραιότητες για μία κυβέρνηση συνεργασίας, «είναι 3+1. Πρώτον, καλύτεροι μισθοί για όλους. Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία. Τρίτον, ένα σύγχρονο, παραγωγικό και λειτουργικό Κράτος. Και τέλος μία οριζόντια πολιτική για τους νέους».

Ερωτηθείς για τις παθογένειες του «βαθέως κράτους», απάντησε πως «εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να τα βάλουμε με αυτό που αποκαλούμε ‘βαθύ κράτος’. Μένουν να γίνουν και θα γίνουν πολλά». Όταν του επισημάνθηκε το ζήτημα της ακρίβειας, είπε πως «είναι πρόσκαιρη. Ενώ τα μέτρα που παίρνουμε μόνιμα. Θα αποδίδουν, δηλαδή, συνεχώς».

Όσον αφορά στην ακρίβεια, σχολίασε πως «είναι πρόσκαιρη. Ενώ τα μέτρα που παίρνουμε μόνιμα. Θα αποδίδουν, δηλαδή, συνεχώς».

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη είπε «ότι από το 2019 έγιναν πολλά. Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη μας, με κύριο στόχο το 2030 να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μία, από ‘τρεις’, τη δυτική, την κεντρική και την Ανατολική, που είναι σήμερα. Η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πιο συνεκτική, πιο ασφαλής, πιο προσβάσιμη, πιο πράσινη» πρόσθεσε.

.