Κρίσιμος μήνας για την τέταρτη αξιολόγηση-Μήνυμα αισιοδοξίας από την Τήλο

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός απο την Τήλο, λέγοντας πως το φετινό Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα, και επανέλαβε οτι η χώρα μας παραμένει πυλώνας σταθερότητας, στην ευρύτερη περιοχή.
Mέσα στον Απρίλιο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκονται τα θέματα της οικονομίας για την ελάφρυνση του χρέους και τα περισσότερα από 80 προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.
Ο Απρίλιος θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμος με πρώτο ραντεβού την Πέμπτη 12 Απριλίου οπότε συνεδριάζει το EuroWorking Group.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να βρεθούν τα σενάρια για την ελάφρυνση του χρέους και η πορεία ανάπτυξης μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα.
Οι συζητήσεις θα προετοιμάσουν την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στο τέλος του μήνα όπου η χώρα μας θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την επόμενη μέρα.
Εξάλλου, σημαντική θεωρείται και η στάση που θα ακολουθήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά στην συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου 20 με 22 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο οι κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού ήταν καμία καθυστέρηση και κανένας εφησυχασμός στο έργο που απομένει μέχρι την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.
Η Ελλάδα τον Αύγουστο θα βγει από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, ανοίγοντας το επόμενο κεφάλαιο, αυτό της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας το οποίο έχει δυσκολίες στην υλοποίησή του υποστηρίζει ο Νορβηγός πρεσβευτής στην Αθήνα Γιορν Γκέλσταντ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ουσιαστικές και πολύ καλές τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-04-09 11:16:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ