Κατηγορείται ξανά για λογοκλοπή η Μελάνια Τραμπ

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ κατήγγειλε χθες τα «αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ», που επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η πρωτοβουλία της για την παρενόχληση στο Διαδίκτυο την οποία παρουσίασε χθες βασίζεται σε ένα φυλλάδιο της εποχής του Ομπάμα.
Η εκστρατεία, την οποία παρουσίασε την Δευτέρα σε μια επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο, επικεντρώνεται στην προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο, για παράδειγμα την περίπτωση της παρενόχλησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ απευθύνει έκκληση για επίδειξη σεβασμού και συμπόνιας στις διαδικτυακές σχέσεις.
Ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ σημείωσαν ότι ένα φυλλάδιο, που διανεμήθηκε, έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που είχε εκδώσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) το 2009, υπό την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, όπου αναφέρονταν οι κίνδυνοι πλοήγησης στο Διαδίκτυο, όταν δεν υπάρχει έλεγχος από τους γονείς.
Στον επίσημο ιστότοπο της πρωτοβουλίας «Be best», τα εύσημα για το φυλλάδιο αποδίδονταν από κοινού στη Μελάνια Τραμπ και τη FTC, προτού επισημανθεί ότι πρόκειται για ένα «έγγραφο του FTC, που προώθησε» η Μελάνια Τραμπ.
«… Ορισμένα ΜΜΕ επέλεξαν σήμερα, αντί να προβάλουν την ευγένεια και τις θετικές ενέργειες για λογαριασμό των παιδιών, να εκτοξεύσουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Πρώτης Κυρίας και των νέων της πρωτοβουλιών» κατήγγειλε σε ένα δελτίο τύπου το γραφείο επικοινωνίας της Μελάνιας Τραμπ, κατηγορώντας τα «αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ» ότι επικεντρώθηκαν στο φυλλάδιο.
Το περιστατικό υπενθυμίζει την υπόθεση λογοκλοπής με πρωταγωνίστρια την Πρώτη Κυρία, όταν εκφώνησε μια ομιλία ενώπιον του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών το 2016, αποσπάσματα, ωστόσο, της οποίας προέρχονταν από ομιλία της πρώην Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-09 05:25:33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ