“Καμπανάκι” προς Σταϊκούρα για το κόστος ενέργειας

Απαραίτητη αλλά και επείγουσα είναι σύμφωνα με τον ΣΒΕ η λήψη πρόσθετων μέτρων από την Κυβέρνηση για το υψηλό κόστος ενέργειας και γενικότερα για τη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως τόνισε η διοίκηση του Συνδέσμου προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του ΣΒΕ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών.

Αναλυτικότερα, σήμερα  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και κοπή πίτας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Κατά την εισήγησή της, η Πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη, επισήμανε ότι η βιομηχανία της χώρας ακόμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το υψηλό κόστος ενέργειας, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο και επείγον όχι μόνο η κυβέρνηση να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που έως σήμερα έχει αποδώσει καρπούς, αλλά και να λάβει κι άλλα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσφατη παρέμβαση του Συνδέσμου προς τον Πρωθυπουργό.

Η Πρόεδρος του ΣΒΕ μετέφερε περαιτέρω στον κ. Σταϊκούρα την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους και για τον λόγο αυτό πρότεινε να υπάρξει άμεσα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η ανθεκτικότητα της βιομηχανίας θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, υπογράμμισε ότι και το 2023 θα είναι έτος μεγάλων προκλήσεων για την οικονομία εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση, έχει θέσει 10 κεντρικές προτεραιότητες με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Επίσης, υπογράμμισε ότι το 2023 θα είναι έτος ανάπτυξης για τη χώρα, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο ρυθμός ανάπτυξης εφέτος θα είναι τριπλάσιος σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ παράλληλα η νέα χρονιά αποτελεί για την κυβέρνηση έτος ορόσημο για την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα.

Β.Βεγ.