Καίει το σενάριο κυβέρνησης ηττημένων η άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25 

Κάθε σενάριο για ενδεχόμενη συγκρότηση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 σε περίπτωση νίκης της ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές της 21ης Μαΐου, «έκαψαν» τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα πολύ σκληρά λόγια που αντάλλαξαν το ΠΑΣΟΚ με το ΜέΡΑ 25.

Στον απόηχο της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα ότι υπάρχει «μαθηματικά» ενδεχόμενο συγκρότησης «κυβέρνησης ηττημένων υπό τον Αλέξη Τσίπρα τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιάνη Βαρουφάκη», το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 απέδειξαν με τη στάση τους ότι με κανέναν πρακτικό υπολογισμό δεν πρόκειται να προκύψει τέτοιο αποτέλεσμα.

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση μια τέτοια συνεργασία. «Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή, δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του σχολιάζοντας την εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη.

Κατά του ενδεχομένου συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής τάχθηκε όμως από την πλευρά του και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. «Ανακουφίστηκα όταν ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι δε θέλει να συνεργαστεί μαζί μας και του το ανταποδίδουμε» δήλωσε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση. Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης πέρασε και στην αντεπίθεση καταλογίζοντας στον κ. Ανδρουλάκη ότι «προεδρεύει σε ένα κόμμα που έβαλε τη χώρα σε μια φυλακή χρέους με το Καστελόριζο του 2010».

ΠΑΣΟΚ: Fake News του κ. Μητσοτάκη ότι θα συνεργαστούμε με το ΜέΡΑ25

Η αντιπαράθεση δεν έμεινε, όμως, εκεί καθώς χθες το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προχώρησε σε νέα φραστική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25. «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που έσωσε τη χώρα από τη χρεωκοπία δεν θα πάει με τον κ. Βαρουφάκη που μας οδηγούσε προς τη χρεωκοπία και τη δραχμή» είπε σε υψηλούς τόνους ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής. Μάλιστα καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τον σχετικό ισχυρισμό του «έχει περάσει τα όρια των fake news». «Όταν βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει “τέρμα αυτό”, πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι το εννοεί» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το ΜέΡΑ25 έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη στάση του κ. Ανδρουλάκη για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον όρο ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. «Το ζήτημα φυσικά δεν είναι ποιος θα είναι ο ένοικος στο Μαξίμου στις 22 Μαΐου, αλλά οι πολιτικές που θα εφαρμόζει από εκεί. Θα καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και ο Ηρακλής; Θα μειωθούν οι φόροι και θα αυξηθούν οι μισθοί; Θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ; Θα ξαναγίνει επιτέλους η χώρας μας βιώσιμη;» έχει δηλώσει σχετικά το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.