Κίνα: Μωρό γεννήθηκε τέσσερα χρονιά μετά τον θάνατο των γονιών του

Ένα μωρό γεννήθηκε στην Κίνα -μέσω παρένθετης μητέρας- τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του, οι οποίοι χάθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2013.
Το ζευγάρι είχε καταψύξει μερικά έμβρυα ελπίζοντας να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Το αγοράκι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο από παρένθετη μητέρα στο Λάος.
Και οι τέσσερις παππούδες, έπρεπε να δώσουν μία μεγάλη δικαστική μάχη, καθώς δεν υπήρχε προηγούμενο τέτοιας περίπτωσης, προκειμένου να περάσουν τα έμβρυα στην κατοχή τους και να προχωρήσει η διαδικασία. Τα έμβρυα ήταν ασφαλώς αποθηκευμένα σε νοσοκομείο της Ναντσίνγκ.
Το επόμενο πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν τόσο η μεταφορά όσο και η αποθήκευση των γονιμοποιημένων ωαρίων. Δεδομένου της νομικής αβεβαιότητας γύρω από το θέμα, ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί άλλο ιατρικό ίδρυμα στην Κίνα που να θέλει να εμπλακεί στην υπόθεση. Καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν διατεθειμένη να δεχθεί τη μεταφορών των εμβρύων τα οποία ήταν σε αποθηκευμένα μέσα σε μπουκάλι υγρό αζώτου, το πολύτιμο φορτίο έπρεπε να μεταφερθεί με αυτοκίνητο.
Στη συνέχεια, οι παππούδες συνεργάστηκαν με ένα πρακτορείο παρένθετων μητέρων στο Λάος όπου οι διαδικασίες ήταν νόμιμες και εκεί έγινε η εμφύτευση του εμβρύου.
Μετά, ήρθαν αντιμέτωποι με το θέμα της υπηκοότητας του παιδιού καθώς η εμφύτευση έγινε στο Λάος, ωστόσο ο Tiantian γεννήθηκε στην Κίνα. Χωρίς γονείς ώστε να αποδειχθεί η πατρότητα, οι τέσσερις παππούδες έπρεπε να δώσουν αίμα και κάνουν τεστ DNS προκειμένου να πιστοποιήσουν ότι το μωρό ήταν δικό τους εγγόνι και ότι και οι δύο γονείς ήταν Κινέζοι.
Πηγή: bbc.com www.ert.gr

2018-04-12 10:31:13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ