Η Conmebol ζήτησε από την Φίφα να γίνει το μουντιάλ του 2022 με 48 ομάδες

Η FIFA έχει αποφασίσει από το 2026 να επεκταθεί το Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες, αλλά η Conmebol θα ήθελε η Παγκόσμια Ομοσπονδία να επισπεύσει το σχέδιο αυτό κατά μία τετραετία.
Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Νότιας Αμερικής, έγραψε σχετικά στον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο: «Εμείς πιστεύουμε σε μεγάλα πράγματα γι αυτό ζητάμε από την FIFA το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 να γίνει με 48 ομάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ντομίνγκες.
«Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση που πρέπει να μελετηθεί. Αλλά αν ήταν δυνατόν, γιατί όχι;», τόνισε ο πρόεδρος της FIFA. «Φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Θα εξετάσουμε ασφαλώς τη σκοπιμότητα αυτής της πρότασης. Αν είναι δυνατόν, εάν είναι εφικτό, εάν και οι άλλοι συμφωνούν, επειδή δεν πρόκειται για απόφαση που μπορεί να πάρει μόνο ο πρόεδρος της FIFA ή της Conmebol, προφανώς θα το μελετήσουμε. Και πραγματικά πιστεύω ότι είναι κάτι που αξίζει να μελετηθεί σοβαρά και αν είναι δυνατό, γιατί όχι;» συνέχισε ο Τζάνι Ινφαντίνο.
Όπως είναι γνωστό με το σχέδιο 48 ομάδων, η Ευρώπη θα έχει 16 εκπροσώπους, η Αφρική και η Ασία θα έχουν 9 και 8 αντίστοιχα, η Ωκεανία 1 και η Βόρεια / Νότια Αμερική θα έχουν 6 θέσεις η καθεμιά. Συνολικά 45 ομάδες απευθείας, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θέσεις θα καλυφθούν μέσω play-off που θα διεξαχθούν στην χώρα υποδοχής ένα μήνα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Υπάρχουν όμως κάποιες δυσκολίες, όπως η αύξηση του αριθμού των αγώνων από 64 σε 80. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μέση Ανατολή, θα διεξαχθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2022, αναγκάζοντας τα πρωταθλήματα να αλλάξουν τα προγράμματα τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕThe post Η Conmebol ζήτησε από την Φίφα να γίνει το μουντιάλ του 2022 με 48 ομάδες appeared first on sports.ert.gr.

2018-04-13 12:05:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ