Η ισχυρή παγοθύελλα έφερε διακοπές ρεύματος για 1 εκατ. ανθρώπους

Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα ύστερα από την παγοθύελλα που πλήττει τις δύο πολυπληθέστερες επαρχίες του Καναδά. Η παγοθύελλα πλήττει τον Καναδά λίγο πριν το Σαββατοκύριακο των διακοπών, φέρνοντας βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να πέσουν αρκετά δέντρα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα στο Κεμπέκ και περίπου 120.000 στο Οντάριο μέχρι το μεσημέρι (1600 GMT), σύμφωνα με το Poweroutage.com. Οι δύο επαρχίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού του Καναδά που ανέρχεται σε περίπου 39 εκατομμύρια.

Tony Salador via REUTERS

Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και στις δύο επαρχίες εργάζονταν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, αλλά οι επισκευές αναμένεται να συνεχιστούν για ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί Καναδοί θα μπορούσαν να περάσουν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο σκοτάδι.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος εξελέγη στο κοινοβούλιο σε εκλογική περιφέρεια του Μόντρεαλ, προσφέρθηκε να παράσχει ομοσπονδιακή βοήθεια εάν χρειαστεί.

Το Μόντρεαλ συγκαταλέγεται μεταξύ των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο στο Κεμπέκ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ των συνολικών διακοπών. «Βλέποντας όλα αυτά τα όμορφα δέντρα να έχουν πέσει, βλέποντας τις ζωές να διαταράσσονται, βλέποντας παρόμοιες προκλήσεις … (θα) είναι ένα δύσκολο πασχαλινό Σαββατοκύριακο για πολλές οικογένειες», δήλωσε ο Τριντό.

«Δυστυχώς, είναι η αρχή ενός μεγάλου Σαββατοκύριακου και ορισμένες περιοχές είναι πιο πολύπλοκες που δεν θα μπορέσουμε να επανασυνδέσουμε αμέσως», δήλωσε ο Ρεγκίς Τελιέ, αντιπρόεδρος λειτουργίας και συντήρησης της Hydro-Quebec.

naftemporiki.gr