Εύφλεκτη η μεθόριος του Ισραήλ με τη Γάζα – Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) έκανε σήμερα έκκληση για αυτοσυγκράτηση στο Ισραήλ και αποφυγή υπερβολικής βίας εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών στη μεθόριο με τη Γάζα. Σύμφωνα ωστόσο με τον ισραηλινό στρατό συνεχίζει να τελεί σε ισχύ η διαταγή για «πυρ εναντίον όποιου πλησιάσει το τείχος στα σύνορα».
Η εκπρόσωπος της OHCHR, Ελίζαμπεθ Θροσέλ επισημαίνει ότι η αδικαιολόγητη χρήση τους πιθανόν να συνιστά δολοφονία αμάχων από πρόθεση, κάτι που αποτελεί παραβίαση της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης.

HAPPENING NOW: Thick black smoke rises as Palestinians protest on Israel-Gaza border – WATCH LIVE: pic.twitter.com/ffiWkhoot2
— RT (@RT_com) April 6, 2018

Σήμερα υπέκυψε στα τραύματά του ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν από μια εβδομάδα στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του Ισραήλ κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Με τον θάνατό του ανέρχεται σε 21 ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις με τους ισραηλινούς στρατιώτες που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου.
Την εκστρατεία τρομοκρατίας της Χαμάς καταδικάζει με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ, μία εκστρατεία, που όπως τονίζεται, βρίσκεται υπό την κάλυψη των βίαιων διαδηλώσεων για την παραβίαση των ισραηλινών συνόρων.
Σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία «τρομοκράτες της Χαμάς, κάποιοι οπλισμένοι, ανακατεύονται με τα πλήθη, και προτρέπουν σε βία τους διαδηλωτές, ενώ οι ίδιοι προχωρούν σε επιθέσεις στα σύνορα πυροβολώντας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και τοποθετώντας εκρηκτικά.»
Αναφορικά με τις συγκρούσεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, το ενημερωτικό δελτίο αναφέρει πως αποτελούν στην πραγματικότητα «προμελητημένες βίαιες ταραχές που έχουν ενοχηστρωθεί από την Χαμάς και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαϊου», που συμπίπτει με την 70η Επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.
Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στις ταραχές την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 10, ήταν αποδεδειγμένα τρομοκράτες της Χαμάς».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ert.gr

2018-04-06 14:46:42

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ