Ελλάδα: O 3oς πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές πολυτελείας στη Μεσόγειο

H Ελλάδα είναι ο 3ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Μεσόγειο για Διακοπές Πολυτελείας, υποδεχόμενη 400 χιλ. τουρίστες το 2016 σύμφωνα με την μελέτη του SETE Intelligence με τίτλο “Προφίλ εισερχόμενου Τουρισμού Πολυτελείας για Διακοπές στην Μεσόγειο, 2016”.
Ως ‘Μεσόγειος’ νοούνται οι ακόλουθοι Προορισμοί: Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Νότια Γαλλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κύπρος, Κροατία, Μάλτα, Βουλγαρία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία.
Ως ‘Διακοπές Πολυτελείας’ χαρακτηρίζονται οι διακοπές με δαπάνες άνω των 750 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ανά άτομο για διάρκεια παραμονής 1-3 νύχτες, ή άνω των 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ανά άτομο για διάρκεια παραμονής για πάνω απο 4 νύχτες.
Το SETE αναφέρει ότι η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία της IPK International, εταιρίας με εξειδίκευση στην έρευνα της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των τουριστών και στα ενδιαφέροντα κύρια σημεία της ανάλυσης συγκαταλέγονται τα εξής:
· Η αγορά για Διακοπές Πολυτελείας στην Μεσόγειο αριθμεί συνολικά περίπου 4,4 εκ., από τα οποία σχεδόν 2 εκ. είναι από Ευρώπη και τα υπόλοιπα 2,4 εκ. από χώρες εκτός Ευρώπης. Η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί.
· Η Ελλάδα υποδέχθηκε περίπου 400 χιλ. τουρίστες, περιλαμβανομένης της κρουαζιέρας και αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό στην Μεσόγειο για Διακοπές Πολυτελείας.
· Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι / ημέρα ανήλθε σε 4.498 / 833 ευρώ στο σύνολο, 3.242 / 772 ευρώ από Ευρώπη και 5.518 / 866 ευρώ από χώρες εκτός Ευρώπης. Σημειώνουμε ότι στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνεται η αξία του αεροπορικού εισιτηρίου ή άλλου μεταφορικού μέσου.
· Η σημαντικότερη ηλικιακή ομάδα ήταν 35-44 ετών και η πλειοψηφία ήταν άνδρες.
· Σχεδόν 4 στους 5 ταξιδιώτες είχαν ανώτερο οικογενειακό εισόδημα και ανώτερη επίπεδο εκπαίδευσης.
· Σχεδόν 1 στους 2 έμεινε σε ξενοδοχείο 4 ενώ ήταν αμελητέο το % των ταξιδιωτών που έκαναν κράτηση διαμονής μέσω πλατφόρμας διαμοιρασμού.
· Η προτιμώμενη μέση διάρκεια παραμονής των περισσότερων Ευρωπαίων ταξιδιωτών ήταν 1-3 νύχτες ενώ των ταξιδιωτών εκτός Ευρώπης 4-7 νύχτες.
· Ο συχνότερος τύπος διακοπών των Ευρωπαίων ήταν για ‘Ήλιος & Θάλασσα’ ενώ των μη Ευρωπαίων για ‘Περιηγητικό Τουρισμό’.www.ert.gr

2018-04-13 10:50:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ