Εγκρίθηκε νέα Εμβληματική Επένδυση της INTERTRADE, ύψους 99 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό σχέδιο «Επέκταση Δυναμικότητας Βιομηχανικής Μονάδας Παραγωγής Προϊόντων Χάρτου», συνολικού προϋπολογισμού άνω των 99 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει 51 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «INTERTRADE HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΑΡΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.».

Κύρια δραστηριότητα της επένδυσης είναι η κατασκευή χαρτιού οικιακής χρήσης, χαρτιού υγείας και προϊόντων από χαρτί. Σκοπός του επενδυτικού σχεδίου είναι η επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας με την απόκτηση σύγχρονων μηχανημάτων και ειδικότερα η πλήρης καθετοποίηση της παραγωγής πρωτογενούς χαρτιού «Tissue», με χρήση ανακυκλούμενου χαρτιού. Η υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου αποβλέπει στην παραγωγή του πρώτου Low Carbon Emission χαρτιού, το οποίο θα αποτελέσει με τη σειρά του την πρώτη ύλη για την παραγωγή νέας γενιάς προϊόντων με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το επενδυτικό σχέδιο εντάσσεται στις Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας, η δε χρηματοδότηση του κινήτρου της ενίσχυσης δαπανών με τη μορφή επιχορήγησης θα προέλθει από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Τζίρος,πάνω από 100 εκατ. τον χρόνο»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η εταιρεία SOFTEX είναι ένα μέρος της ιστορίας της βιομηχανίας Ελλάδος. Το 2015, το εργοστάσιο της SOFTEX έκλεισε μετά από μία μεγάλη πυρκαγιά και η εταιρεία είχε παύσει τη λειτουργία της. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που μία από τις πρώτες μου αποφάσεις ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν η ένταξη της επενδύσεως της εταιρείας “INTERTRADE”, της εταιρείας που αγόρασε το σήμα της “SOFTEX”, και η δημιουργία, την τριετία 2020-2023, της νέας μεγάλης μονάδας παραγωγής προϊόντων κατεργασμένου χάρτου στα Οινόφυτα. Της δημιουργίας μίας εταιρείας που ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια τζίρο το χρόνο, με πολύ μεγάλες εξαγωγές στο εξωτερικό, αλλά και με πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά.

Η συμπερίληψή της μετά τη χθεσινή μας απόφαση στις Εμβληματικές Επενδύσεις με τη δημιουργία νέας μεγάλης μονάδας στην ίδια περιοχή των Οινοφύτων, θα διπλασιάσει την παραγωγή, θα μηδενίσει το εμπορικό μας έλλειμμα στην κατηγορία του κατεργασμένου χάρτου στην Ελλάδα και θα αυξήσει παράλληλα τις εξαγωγές μας».

«Απλώς η κορυφή του παγόβουνου»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Μια παραγωγική, εξωστρεφής, Εμβληματική Στρατηγική Επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 99 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας, υλοποιείται με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το εθνικό πρόγραμμα “Ελλάδα 2.0” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για επιχειρήσεις με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη. Η ραγδαία αύξηση που καταγράφουν οι επενδύσεις στη χώρα μας, συγκριτικά με το 2018, είναι αποτέλεσμα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που ακολουθούμε την τελευταία τετραετία. Και το “Ελλάδα 2.0” ενισχύει αυτή τη δυναμική, οδηγώντας σε μια “έκρηξη” επενδύσεων, από την οποία όσα έχουμε δει έως τώρα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου».