Διαψεύδει την Wagner για τον έλεγχο του 80% της Μπαχμούτ

Τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ότι το 80% της Μπαχμούτ βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο διέψευσε ο εκπ΄ροσωπος της Ανατολικής διοίκησης των Ουκρανικών Δυνάμεων, Σέρχιι Τσερεβάτι.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τσερεβάτι σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πριγκόζιν σχετικά με την κατάσταση στο Μπαχμούτ. Ο ιδρυτής της Wagner δήλωσε ότι «στο Μπαχμούτ ένα μεγάλο τμήμα του, πάνω από το 80%, βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των διοικητικών κέντρων, των εργοστασίων, των εργοστασίων, της διοίκησης της πόλης» (όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS).

«Αυτή η δήλωση του Πριγκόζιν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δή λωσε ο Τσερεβάτι στο CNN. «Μόλις ήρθα σε επαφή με τον διοικητή μιας από τις ταξιαρχίες που υπερασπίζονται την πόλη. Μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα ότι οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις ελέγχουν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του Μπαχμούτ».

Ο Τσερεβάτι δεν διευκρίνισε ποιο ποσοστό της επικράτειας της πόλης κατέχει ο Πιργκόζιν.

«Ο Πριγκόζιν πρέπει να δείξει τουλάχιστον κάποια νίκη στην πόλη, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν επί εννέα συνεχείς μήνες, γι’ αυτό και κάνει τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Πηγή: ΑΜΠΕ