Δεύτερο παιχνίδι στο «μηδέν» για την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα σημείωσε και δεύτερη συνεχή «λευκή» ισοπαλία στη LaLiga, αφού η Χετάφε κατάφερε να πάρει έναν βαθμό σε ένα σκληρό παιχνίδι την Κυριακή (16/4).

Οι Καταλανοί, που είχαν αναδειχθεί επίσης ισόπαλοι με 0-0 με την Χιρόνα τη Δευτέρα (10/4), εξακολουθούν να διατηρούν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι της δεύτερης Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά η ισοπαλία το μείωσε στους 11 βαθμούς, με εννέα παιχνίδια να απομένουν ως τη λήξη της περιόδου.

Η φιλοξενούμενη Μπαρτσελόνα είχε δύο ευκαιρίες για να προηγηθεί στο 25ο λεπτό, όταν ο Ραφίνια είδε το σουτ του να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ η προσπάθεια του Αλεχάντρο Μπαλντέ που πήρε το ριμπάουντ είχε την ίδια κατάληξη.

Η απουσία τραυματισμένων παικτών, όπως ο Πέδρι και ο Ουσμάν Ντεμπελέ, δύο από τους βασικούς δημιουργούς της αυτή τη σεζόν, έκαναν λιγότερο επικίνδυνη της επίθεση της «Μπάρτσα», παρά το γεγονός ότι κυριάρχησε στην κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, πρώτος σκόρερ της LaLiga αυτή τη σεζόν με 17 γκολ, είδε την κεφαλιά του να αποκρούεται, ενώ ο τερματοφύλακας της Χετάφε, Νταβίντ Σόρια, νίκησε και τον Ραφίνια.

Η Χετάφε παραλίγο να «κλέψει» τους τρεις πόντους σε μια αντεπίθεση στο 87ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε στον Μπόρχα Μαγιοράλ αλλά το σουτ του επιθετικού πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης την επόμενη Κυριακή, ενώ η 15η Χετάφε, η οποία βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, θα παίξει στο «Σον Μόις» με τη τη Μαγιόρκα.