Γ. Αμανατίδης: Nα αποφασίσει η Τουρκία αν θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πορεία

«Η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πορεία» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8.
«Δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και ταυτόχρονα με εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Όλες μας οι ενέργειες εκπορεύονται από αυτή την αντιμετώπιση, που είναι μια συμπεριφορά ευθύνης που δείχνει τη δύναμή που έχουμε» τόνισε ο κ. Αμανατίδης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Real.gr.
«Προσπαθεί να εμφανιστεί ως μια περιφερειακή δύναμη προς ανατολάς, αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, τόνισε: «Είμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων» και συμπλήρωσε «είναι κρίσιμες οι συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών. Θέλουμε μια συνολική συμφωνία, η οποία δεν θα αφήνει ανοιχτά θέματα που θα αφήνει πεδίο συγκρούσεων. Είναι καλό το κλίμα, έχουν γίνει συγκλίσεις και η στιγμή είναι καλή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-11 18:17:17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ