Γκίκας Μαγιορκίνης: «Ο κορωνοϊός είναι πλέον σταθερός κάτοικος των νοσηλευτικών μονάδων»Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, επισημαίνοντας πως ο κορωνοϊός έχει το βαρύτερο αποτύπωμα που έχουν δει ποτέ οι γιατροί σε αναπνευστικό ιό. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί πως η πανδημία όχι μόνο δεν φαίνεται να εξαφανίζεται, αλλά όλα δείχνουν πως θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρεί τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία.
Ο κ. Μαγιορκίνης στην ανάρτησή του, αναφέρεται στο βαρύ αποτύπωμα της ενδημικότητας της πανδημίας. «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν πλέον περάσει και η νόσος δεν επηρεάζει τον γενικό πληθυσμό, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που ίσχυε τα προηγούμενα δύο χρόνια» έγραψε και συνέχισε:

«Ωστόσο η ενδημικότητα του ιού, όπως την βιώνουμε σε αυτήν την φάση, έχει το βαρύτερο αποτύπωμα που έχουμε δει σε αναπνευστικό ιό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτύπωμα που δεν φαίνεται να εξαφανίζεται και θα ταλαιπωρεί τις ευάλωτες ομάδες ασθενών που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία».