«Γκάζι» στα έσοδα πρώτου τριμήνου

Ανέβασε ταχύτητα η Renault το πρώτο τρίμηνο του έτους, χάρη στην ισχυρή ζήτηση νέων μοντέλων της όπως το Arkana, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών στην εφοδιαστκή αλυσίδα.

Τα έσοδα του γαλλικού ομίλου αυξήθηκαν 29,9% στα 11,5 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας ελαφρά τον πήχυ των προσδοκιών που είχε τοποθετηθεί στα 11,3 δισ. ευρώ. Ο οικονομικός διευθυντής τόνισε πως με βάση την επίδοση αυτή και το ισχυρό βιβλίο παραγγελιών η εταιρεία αναμένει υψηλές πωλήσεις στο σύνολο του έτους.

Παρόλα αυτά οι προκλήσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τελειώνουν. Αναλυτές της Bank of America σχολίασαν πως η Renault πιθανότατα θα αναγκαστεί να μειώσει τις τιμές στα EVs, συμπεριλαμβανομένου του Megane E-Tech, προκειμένου να φτάσει τους όγκους πωλήσεων που χρειάζεται για να συμμορφωθεί με τα όρια εκπομπών στην Ευρώπη. Η ίδια η εταιρεία πάντως πρόσφατα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η Tesla, με συνεχείς μειώσεις τιμών.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την ιαπωνική Nissan, για μία συμφωνία η οποία θα τους επιτρέψει να ορίσουν νέες ισορροπίες στην δοκιμαζόμενη εδώ και δύο δεκαετίες συμμαχία τους.

naftemporiki.gr