Γαλλία: Για νέα μετωπική με την κυβέρνηση ετοιμάζονται τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα

Σε νέα απεργία τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσαν ότι θα καλέσουν επτά κύρια συνδικάτα του δημόσιου τομέα της Γαλλίας διευρύνοντας το κύμα δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις μεταρρυθμίσεις του που έχουν στόχο την αναδιάρθρωση της γαλλικής οικονομίας.
Αυτή θα είναι η τρίτη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων, των εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων σε άλλους τομείς του γαλλικού δημοσίου από τον Οκτώβριο, η οποία γίνεται σε διαμαρτυρία για τα σχέδια του Μακρόν για την περικοπή περισσότερων από 100.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και την σύνδεση των μισθολογικών αυξήσεων με την απόδοση.
Κοντά στο τέλος της πρώτης του χρονιάς στην εξουσία, ο πρόεδρος Μακρόν βρίσκεται αντιμέτωπος με κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τους υπαλλήλους των σιδηροδρόμων όσον αφορά μια αναδιάρθρωση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, φοιτητικές κινητοποιήσεις σε διαμαρτυρία για μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει προκαλέσει το κλείσιμο ορισμένων σχολών και την οργή συνταξιούχων για την αύξηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα είναι αναγκαίες για τη μείωση των δαπανών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα μειωθεί ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του Μακρόν καθώς η ανάπτυξη αποδεικνύεται ισχυρότερη από αυτό που υπολογιζόταν προηγουμένως, αλλά η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση στις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuterswww.ert.gr

2018-04-11 12:00:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ