Βρυξέλλες: Κλίμα αισιοδοξίας ενόψει του αυριανού Euroworking Group

Κλίμα αισιοδοξίας για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος επικρατεί στις Βρυξέλλες, ενόψει του Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.
Στο αυριανό Euroworking Group (EWG) η Αθήνα αναμένεται να δώσει το στίγμα του αναπτυξιακού της σχεδίου, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω συζητήσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σε συνδυασμό με την γαλλική πρόταση.
Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια θα συνοδευτεί από ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης χωρίς νέους όρους, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η ανάκαμψη της οικονομίας, η έξοδος από την κρίση, η μείωση της ανεργίας και η επούλωση των πληγών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα και την κοινωνία, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.
Παράλληλα, ανάπτυξη 1,4% της ελληνικής οικονομίας το 2017, λόγω αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών, διαπιστώνει η ετήσια έκθεσή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Σχετικές ειδήσεις:

 ΕΚΤ:Αύξηση εξαγωγών και επενδύσεων-O Τσακαλώτος για μεταμνημονιακή εποχή (video)
 Μεταμνημονιακή στρατηγική ανάπτυξης και χρέος στο τραπέζι του EwG
www.ert.gr

2018-04-11 06:10:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ