Βανδαλισμοί σε σχολείο στην Καλλιθέα με ναζιστικά συνθήματα (video)

Τους χώρους σχολικού συγκροτήματος στην Καλλιθέα βεβήλωσαν με συνθήματα και ναζιστικά σύμβολα, ανήμερα της Πρωτομαγιάς ακροδεξιά στοιχεία, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι άλλα τρία σχολεία έχουν δεχθεί παρόμοιους βανδαλισμούς.

«Την Τετάρτη το πρωί που λειτούργησε το σχολείο σχεδόν σε κάθε μεριά υπήρχαν συνθήματα και σύμβολα της Χρυσής Αυγής. Οι εξωτερικοί τοίχοι του 1ου, 3ου, 4ου και 6ου Λυκείου Καλλιθέας, γέμισαν με συνθήματα: «Έξω οι Ξένοι«, «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Οι νεοναζί βανδάλισαν και ένα μεγάλο έργο τέχνης, εικαστική παρέμβαση καλλιτεχνών με θέμα την ειρήνη που κοσμεί την πρόσοψη του 10ου Γυμνασίου» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μάκης Μαυρέλης.
Σε αυτό το σχολικό συγκρότημα, στεγάζεται το 10ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο της περιοχής.
Το 33% του μαθητικού πληθυσμού και στα τέσσερα σχολεία που δέχθηκαν βανδαλισμούς από μέλη της Χρυσής Αυγής, αποτελείται από παιδιά προσφύγων και μεταναστών.
Οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων συμμετέχουν σε αντιφασιστικές δραστηριότητες στην Καλλιθέα.
«Και μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται η επιλογή των σχολείων» επιμένει η ΕΛΜΕ.
«Από χρόνια η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ανοίξει γραφεία και δεν το έχει καταφέρει και επειδή είναι μία συνοικία με πολλούς πρόσφυγες μετανάστες και πρόσφυγες, θέλουν να κάνουν παρέμβαση» εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.
«Προφανώς δεν είναι τυχαία η ενέργεια αυτή των φασιστοειδών ούτε στην Καλλιθέα ούτε στο συγκεκριμένο συγκρότημα. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου», επισημαίνει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.
Προσθέτει δε ότι «το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του».
Την ίδια ώρα, μαζική αναμένεται να είναι η απάντηση φορέων της Καλλιθέας και των γύρων περιοχών στη βεβήλωση σχολείων με ναζιστικά σύμβολα, στην αντιφαστιστική κινητοποίηση που οργανώνεται το Σάββατο 12 Μαΐου.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλουwww.ert.gr

2018-05-04 22:15:46

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ