Από την Veson εξαγοράζεται η Vessels Value

Tην πρόθεσή της να εξαγοράσει τον πάροχο υπηρεσιών αποτίμησης πλοίων VesselsValue, εξέφρασε η Veson Nautical (Veson). Η VesselsValue ιδρύθηκε το 2011 και διαθέτει μια βάση δεδομένων που αποτελείται από περισσότερα από 81.500 πλοία. Έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση, αποθήκευση και εμπορική αξιοποίηση δεδομένων με τη μορφή αποτιμήσεων, εκθέσεων και πληροφοριών  της αγοράς. Πρόκειται για άλλη μια κίνηση εξαγοράς στον τομέα της ψηφιοποιημένων υπηρεσιών προς τη ναυτιλία, που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα. Επισημαίνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ελληνική MarineTraffic και η FleetMon, είχε εξαγοραστεί από την Kpler, ένας παγκόσμιος πάροχος δεδομένων εμπορευμάτων και αγοράς. Η συμφωνία ήρθε μετά από μια προηγούμενη εξαγορά της FleetMon από τη MarineTraffic, με αποτέλεσμα μια συντονισμένη διπλή εξαγορά της Kpler στον χώρο της ναυτιλιακής ανάλυσης.

Η συμφωνία

Σύμφωνα με την Veson oι πελάτες του νέου σχήματος θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα αποτίμησης πλοίων και στόλου στο πλαίσιο της πλατφόρμας Veson IMOS (VIP) και τη δυνατότητα να βλέπουν τους υπολογισμούς CII που παράγονται στο προϊόν VesselsValue Green. Επισημαίνεται ότι ο CII είναι ο  δείκτης έντασης άνθρακα που ισχύει από φέτος, και κάθε πλοίο σε ετήσια βάση δεν πρέπει να ξεπερνά ένα ορισμένο όριο.

Ο John Veson, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Veson Nautical, δήλωσε: «Η Veson Nautical θα είναι μια εταιρεία που θα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους τους πελάτες της: “Η VesselsValue φέρνει πλούσια γνώση και εμπειρία στον οργανισμό μας και ανυπομονούμε να ενταχθούν στην ομάδα της Veson. Εκτός από την αποτίμηση του παγκόσμιου στόλου, η VesselsValue διαθέτει μια εξελιγμένη αναλυτική μεθοδολογία αποτίμησης, την οποία θα αξιοποιήσουμε για να παρέχουμε στους πελάτες μας βαθύτερες γνώσεις για την προώθηση βιώσιμων εμπορικών και επιχειρησιακών αποφάσεων».

Ο Richard Rivlin, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της VesselsValue, δήλωσε: «Η VesselsValue είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ικανότητα να παρέχει υπηρεσίες και υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της: «Αυτή είναι μια τεράστια στιγμή για τη VesselsValue. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος του οικοσυστήματος της Veson. Η σύνδεση με την ισχυρή πλατφόρμα της Veson θα οδηγήσει τη VesselsValue περαιτέρω προς την αποστολή μας να καταστήσουμε τις ναυτιλιακές αγορές διαφανείς. Οι πελάτες μας θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα μοναδικών ναυτιλιακών πληροφοριών και πρώτης τάξεως υποστήριξη. Είμαι πολύ περήφανος και ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν να φτάσουμε από μια απλή ιδέα σε ένα τόσο σημαντικό ορόσημο σήμερα».