Απαγόρευση πέντε εφαρμογών γνωριμιών στο Πακιστάν

Το Πακιστάν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μπλόκαρε το Tinder, το Grindr και τρεις άλλες εφαρμογές online γνωριμιών επειδή «δεν συμμορφώνονταν» στους τοπικούς νόμους, σε μια νέα κίνηση με σκοπό τον περιορισμό online πλατφορμών που θεωρείται πως διανέμουν «ανήθικο περιεχόμενο».

Στο Πακιστάν- τη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στον κόσμο μετά την Ινδονησία- οι εξωσυζυγικές σχέσεις και η ομοφυλοφιλία είναι εκτός νόμου.

Σύμφωνα με το Reuters, η αρμόδια αρχή του Πακιστάν (ΡΤΑ) ανακοίνωσε πως έστειλε αιτήματα στις διοικήσεις των πέντε εφαρμογών. Όπως αναφέρθηκε, οι ενημερώσεις που εστάλησαν προς τα Tinder, Grindr, Tagged, Skout και SayHi, επιδιώκουν την απομάκρυνση «υπηρεσιών γνωριμιών» και το moderation του live streaming περιεχομένου, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους.

Οι εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα αυτά εντός του χρονικού πλαισίου που είχε οριστεί, πρόσθεσε η αρχή. Οι υπηρεσίες αυτές δεν έχουν προβεί ακόμα σε σχόλια.

Το Tinder ανήκει στη Match Group, ενώ τα Tagged και Skout στο Meet Group. Το Grindr, που περιγράγεται ως μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και online γνωριμών για LGBT άτομα, επετράπη να πωληθεί από μια κινεζική εταιρεία σε ένα επενδυτικό γκρουπ ονόματι San Vicente Acquisition για 620 εκατ. δολάρια.

Το Πακιστάν έχει κατηγορηθεί πως, μέσω νέων νόμων, επιδιώκει τον έλεγχο και περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης στο Ίντερνετ, μπλοκάροντας ή κατεβάζοντας περιεχόμενο που θεωρείται ανήθικο ή επικριτικό προς την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ