«Απέδρασε» από την Τούμπα ο Παναθηναϊκός

Πολύ μεγάλη νίκη πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός στη Τούμπα. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 2-1 σε ένα ματς με έντονες συγκινήσεις που είχε χαρακτήρα… θρίλερ!

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11′ όταν ο Σπόραρ, μόνος του απέναντι από τον Κοτάρσκι, πλάσαρε άουτ. Ο ΠΑΟΚ… απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Μπρινιόλι να διώχνει το γυριστό του Ζίβκοβιτς από την μικρή περιοχή.

Στο 38′  οι «Πράσινοι» πάγωσαν την Τούμπα, όταν ο Χουάνκαρ έκανε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρντ κι εκείνος με ένα φοβερό τελείωμα με το δεξί άνοιξε το σκορ.

Πάντως, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει άμεσα αλλά το σουτ του Αουγκούστο στο 43΄ βρήκε το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σπόραρ στο 48΄ και το 49΄ και από εκεί και ύστερα ξεκίνησε η κυριαρχία του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, πατούσαν εύκολα περιοχή στη περιοχή του αντιπάλου και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 85΄ με τον Αουγκούστο μετά από φάση διαρκείας.

Ο Παναθηναϊκός, παρά το σοκ της ισοφάρισης, κέρδισε πέναλτι με τον Ιωαννίδη και ο Έλληνας φορ που ανέλαβε την εκτέλεση στο 90΄, έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Στον έξτρα χρόνο, ο ΠΑΟΚ έβαλε στην περιοχή το «Τριφύλλι», το πέναλτι που κέρδισε ανακλήθηκε από το VAR ως οφσάιντ και στα τελευταία λεπτά τα σουτ μέσα από την περιοχή έβρισκαν στα σώματα των φιλοξενούμενων, που με… νύχια και δόντια κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.