Ανοίγουν στόματα ακόμη και βιασμούς, από ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου σωματείου εργοδοτών της χώρας

Λιγότερο από έναν μήνα μετά την αποχώρηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), του Τόνι Ντάνκερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για  «σεξουαλική παρενόχληση» στον χώρο εργασίας, πολλές γυναίκες που εργάζονται για το μεγαλύτερο σωματείο εργοδοτών της χώρας, υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ακόμη και βιασμού, από τους επικεφαλής της, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Guardian.

Η CBI ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, την οποία ανέθεσε σε ένα δικηγορικό γραφείο, για να ελεγχθούν οι κατηγορίες αυτές.

Σύμφωνα με τις νέες μαρτυρίες που δημοσιεύει η εφημερίδα –και οι οποίες δεν αφορούν τον Ντάνκερ– περισσότερες από 12 γυναίκες που εργάζονται ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν για την CBI, δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα «διαφόρων μορφών ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τα στελέχη» της συνομοσπονδίας. Μία από αυτές είπε μάλιστα ότι την βίασαν κατά τη διάρκεια μιας γιορτής σε πλοίο στον Τάμεση το 2019, ενώ μια άλλη υποστήριξε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στην ίδια εκδήλωση.

Άλλες έκαναν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά των στελεχών απέναντι σε νεότερες συναδέλφους τους. Όλες κατήγγειλαν ένα «μισογυνικό και τοξικό» κλίμα στους κόλπους της CBI.

Η εφημερίδα γράφει ότι η CBI διεύρυνε την έρευνα για να συμπεριλάβει και τις νέες καταγγελίες. «Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα όταν ολοκληρωθεί η έρευνα» ανακοίνωσε η συνομοσπονδία.

Πηγή: ΑΜΠΕ