ΑΝΕΛ: Οι γείτονες δεν πρέπει να θεωρούν ότι οι προκλήσεις θα μένουν αναπάντητες

«Έχουμε πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία σε απόλυτη σύμπνοια, και είναι δεδομένο ότι στη μόνιμη απειλή που αποτελεί η Τουρκία για την πατρίδα μας, η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της απαντούν κάθε φορά που υπάρχει πρόκληση. Είναι γεγονός ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι αυξημένη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται» τόνισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον τ/σ Epsilon TV. 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι για να υβρίζουν με αυτόν τον τρόπο Τούρκοι αξιωματούχοι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «κάτι πρέπει να κάνει καλά ο κ. Καμμένος». «Στη γειτονική χώρα ενδεχομένως είχαν συνηθίσει ότι η Ελλάδα αντιδρά κατευναστικά, κάτι που ενισχύει τις οποιεσδήποτε αξιώσεις, είτε επεκτατικού χαρακτήρα, είτε για αλλαγή status quo από την πλευρά της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή δεν υιοθετείται τέτοια στρατηγική, αντίθετα έχουμε αποτρεπτική στρατηγική. Η Ελλάδα πρέπει να απαντά στις προκλήσεις είτε είναι σε ρητορικό επίπεδο, είτε στην πράξη. Αυτό και γίνεται» επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «οι γείτονες δεν πρέπει να θεωρούν ότι οι οποιεσδήποτε προκλήσεις θα μένουν αναπάντητες. Από εκεί και πέρα, να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας».
«Η στρατηγική της υπερεπέκτασης που ακολουθεί ο Ερντογάν πρώτα από όλα θα βλάψει τον ίδιο και μετά τους υπόλοιπους» τόνισε η Μανταλένα Παπαδοπούλου και κατέληξε:
«Αναμφίβολα η Ελλάδα παίζει ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και συνεργάζεται απόλυτα με την Κύπρο, αλλά ας μη μειώνουμε την αξία και τη σημασία της ανάπτυξης συμμαχιών, ειδικά αν παρατηρήσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε απομονωθεί σε σχέση με τις δυνάμεις που βρίσκονται και στην περιοχή, αλλά και διεθνώς. Αντίθετα τα τελευταία χρόνια με τη σημερινή κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενισχύει τις συμμαχίες της και με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και με τις ΗΠΑ και στον ευρωπαϊκό χώρο».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-11 17:01:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ