Αναχώρησαν από τη Μόσχα οι Αμερικανοί διπλωμάτες που απελάθηκαν

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες οι οποίοι αποφασίστηκε να απελαθούν από τη Ρωσία σε αντίποινα για την απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ εξαιτίας της υπόθεσης του Σεργκέι Σκρίπαλ αναχώρησαν σήμερα από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα για την πατρίδα τους.
Δεκάδες Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους εγκατέλειψαν την πρεσβεία με λεωφορεία νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που είχε οριστεί από τις ρωσικές αρχές για να εγκαταλείψουν την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η δηλητηρίαση, στις 4 Μαρτίου, στο Σάλσμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλιας προκάλεσε κύμα απελάσεων διπλωματών της Ρωσίας από δυτικά κράτη και αντιστρόφως. Συνολικά, απελάθηκαν περίπου 300 διπλωμάτες.
Η Μόσχα είχε δώσει μία εβδομάδα προθεσμία σε 58 υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας και του αμερικανικού προξενείου την Αικατερινούπολη (Ουράλια) να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.
Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγορεί για την επίθεση εναντίον του Σκρίπαλ και της κόρης του με τη χρήση νευροπαραλυτικής ουσίας τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, καθώς όπως διατείνεται αυτή είναι «η μόνη» εύλογη εξήγηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFPwww.ert.gr

2018-04-05 05:50:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ