Αναπτυξιακό σχέδιο και τέταρτη αξιολόγηση στο επίκεντρο (video)

Το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης με τα 88 προαπαιτούμενα αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς θα συμβάλει και στην ολοκλήρωση των συζητήσεων για το χρέος, και για την εποπτεία της χώρας στη μετά το πρόγραμμα εποχή.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα, η κυβέρνηση αναμένεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες, όπως ζήτησε και ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με την τέταρτη αξιολόγηση.
Ορόσημο το Eurogroup στις 21 Ιουνίου
Παράλληλα, τρέχει και η ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου από ελληνικής πλευράς, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στις 27 Απριλίου.
Θα προηγηθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 12 Απριλίου, όπου ο Γ. Χουλιαράκης αναμένεται να δώσει το στίγμα του σχεδίου, έναν απολογισμό για την πορεία των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ δεν αποκλείονται και περαιτέρω συζητήσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους σε συνδυασμό με το «γαλλικό κλειδί».
Σημαντική θεωρείται και η στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά στη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου, 20-22 Απριλίου.
Τον Μάιο αναμένεται στην Αθήνα η επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων με βασικό θέμα την τέταρτη αξιολόγηση.
Αρχές Μαΐου αναμένονται και οι ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των τραπεζών.
Ρεπορτάζ: Ρ. Αλεξοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-04-09 13:45:49

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ