Έσβησε η φωτιά στο τάνκερ New Diamond – Το πλοίο ρυμουλκείται σε βαθύτερα νερά – ΚΟΣΜΟΣ

Έσβησε σήμερα τη νέα πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πάνω στο τάνκερ New Diamond το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα, ενώ ρυμουλκεί το πετρελαιοφόρο, που είναι φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, σε βαθύτερα νερά.

Η ομάδα διαχείρισης της καταστροφής του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα έσβησε την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε την Δευτέρα πάνω στο New Diamond εξαιτίας ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί πως έσβησε την Κυριακή. Το πλοίο βρίσκεται τώρα 41 ναυτικά μίλια (76 χλμ) από την ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι αρχές προσπαθούν να αξιολογήσουν πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή από το ατύχημα.

Χθες Τρίτη, το ΠΝ εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πετρελαιοφόρο, η οποία φαίνεται να είχε διαρρεύσει από το μηχανοστάσιό του.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η διαρροή δεν προέρχεται από τις δεξαμενές αργού πετρελαίου. Ετοιμάζουμε μια ομάδα από δύτες για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο της διαρροής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΝ Ίντικα ντε Σίλβα.

Το πετρελαιοφόρο είναι φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, ενώ για τις μηχανές του μεταφέρει επίσης 1.700 τόνους ντίζελ.

Τρία μέλη μιας ομάδας διάσωσης έχουν επιβιβαστεί στο δεξαμενόπλοιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νηολογημένο στον Παναμά, το New Diamond ανήκει σε μια εταιρεία καταχωρισμένη στη Λιβερία, την Porto Emporios Shipping Ing., όμως το πλοίο διαχειρίζεται η ελληνική εφοπλιστική εταιρεία New Shipping Limited, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ για το ινδικό λιμάνι Παραντίπ, όταν έστειλε την Πέμπτη σήμα κινδύνου έπειτα από έκρηξη στο μηχανοστάσιο που στοίχισε τη ζωή ενός μέλους του 23μελούς πληρώματός του, ενός Φιλιππινέζου ναυτικού. Τα άλλα μέλη του πληρώματος κατέστη δυνατό να απομακρυνθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ